Economische missie -handel en innovatie- ter gelegenheid van Staatsbezoek Frankrijk

1234567

In maart brengt het Koninklijk Paar een Staatsbezoek aan Frankrijk. In dat kader wordt een parallelle economische missie voor bedrijfsleven en kennisinstellingen georganiseerd.

Wilt u zakendoen in Frankrijk of bestaande zaken uitbreiden? Ga dan mee met de economische missie naar Frankrijk onder leiding van de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, als zakelijk delegatieleider.
Het doel van deze missie is onder meer de bevordering van de handel, wederzijdse investeringen en technologische samenwerking.

Frankrijk
Nederland en Frankrijk zijn strategische handels-, investerings- en innovatiepartners. Beide landen vormen een economisch koppel, steevast in elkaars top 5. Economisch zijn we complementair en hebben we elkaar veel te bieden: van samenwerking in kennis- en waardeketens in landbouw tot vliegtuigbouw en van chemie tot creatieve industrie. In de samenwerking is veel aandacht voor innovatie & ontwikkeling en de economie van morgen: slimme steden & mobiliteit, digitale & circulaire economie, klimaat & energie, agrofood. Het Frans-Nederlands economisch jaar, gelanceerd tijdens de start van de Tour de France in Utrecht en eindigend in de zomer van 2016, biedt een mooi kader om de hechte economische banden tijdens het bezoek te illustreren.

Innovatieparade Frankrijk-Nederland
Daarnaast zal er een innovatieparade worden georganiseerd. De Innovatieparade is een groot evenement waar creativiteit en innovatievermogen van Nederland in al zijn diversiteit te zien zal zijn. Speciale aandacht zal worden besteed aan Frans-Nederlandse samenwerkingsprojecten en -producten. Het evenement zal bezocht worden door het Koninklijk Paar en de aanwezig Franse en Nederlandse ministers. En verder door alle aanwezig Franse en Nederlandse partijen.
Indien u een innovatief product wilt exposeren dan kunt u uw interesse kenbaar maken. Uw product zal een dag te zien zijn in het Cité de la Mode et du Design en daarna bestaat de mogelijkheid tot verlenging op de Nederlandse residentie in Parijs in het kader van het Europees voorzitterschap.

Ondertekeningen
Ook bestaat de mogelijkheid voor deelnemers aan de missie om op 11 maart een contract of MoU officieel te bezegelen.

Frankrijk is een land dat vele voordelen biedt als exportbestemming. Het is goed te bereiken, heeft een hoog ontwikkelde markt (ruim 60 miljoen inwoners) en er zijn goede samenwerkingskansen op het gebied van handel, investeringen, innovatie en onderzoek.

Meer informatie over de missie vindt u hier.

Deelname
Deelname aan deze missie staat open voor bedrijven en kennisinstellingen uit bovengenoemde sectoren. Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum.

De kosten van deelname bedragen € 950 per bedrijf (max. 2 deelnemers per bedrijf). Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Kan tot 25 januari 2016 via deze link

#NLFR #economieFRNL