Mode, textiel en innovatie op het Atelier Néerlandais in Parijs: ‘Inspiring Circularity’ Seminar

Inspiring Circularity Op 9 september wordt in samenwerking met de ClickNL Next Fashion, Future Makers en de Nederlandse Ambassade op het Atelier Néerlandais een seminar gehouden over recycling en innovatie in de modebranche. Het seminar draagt de naam Inspiring Circularity en geeft Nederlandse en Franse creatieve ondernemers de kans om hun aanpak en visie over circulaire economie te delen.

Circulaire economie richt zich op het maximaal verbruiken van grondstoffen om zo grondstof te kort te voorkomen. Tijdens het evenement zal worden gesproken door vertegenwoordigers van verschillende duurzame modemerken, waaronder L’Herbe Rouge en Corsage Studio. Daarnaast zullen er sprekers zijn van Strawberry Earth, LENA Fashion Library en ook een aantal studenten zullen aan het woord komen.

Het seminar wordt afgesloten door experts op het terrein van recycling en circulaire strategieën en heeft als doel om meer bewustzijn te creëren voor circulaire productietechnieken en het gebruik van duurzame producten.

Inspiring Circularity begint om 9.30 u op het Atelier Néerlandais, 121 rue de Lille, Parijs en eindigt op de Nederlandse Ambassade om 18.00 u.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de handelsraad Huub Buise,  te bereiken via huub.buise@minbuza.nl of Carolien | Atelier Néerlandais via carolien@atelierneerlandais.com.