Zelfrijdende auto’s op de openbare weg in Bordeaux in oktober 2015

Frankrijk Ambassade Parijs

Voor het eerst in Frankrijk zullen Valeo, Akka Technologies, Vedecom, Easymile en Navya zelfrijdende auto’s testen op de openbare weg tijdens het internationale congres ITS.

Ook in Frankrijk zit men niet stil op het gebied van zelfrijdende auto’s. De Franse automotive supplier Valeo, het ingenieursbureau Akka Technologies en het instituut Vedecom, gericht op toekomstige mobiliteit, gaan ieder een prototypevoertuig testen tijdens het internationale congres ITS in Bordeaux. De bedrijven Navya en Easymile, gespecialiseerd in zelfrijdende busjes, zullen twee prototypesbusjes inzetten voor het vervoer van de congressisten.

Het laten rijden van autonome voertuigen op de openbare weg is vooralsnog verboden in Frankrijk op basis van het Verdrag van Wenen. Samen met de organisator van het congres ITS hebben de bedrijven de aanvragen met technische gegevens twee maanden geleden ingediend bij het transport- en milieuministerie. Het ministerie van buitenlandse zaken is ook bij de discussie betrokken vanwege het onderdeel buitenlandse handel. Het…

View original post 206 woorden meer