Total naar 100% biobrandstof in zijn zuidfranse raffinaderij

De Franse oliegigant Total heeft aangekondigd dat zijn raffinaderij van La Mède in het Franse departement Bouches-du-Rhône, die met een chronisch tekort te kampen heeft, overgaat op de productie van 100 % biobrandstoffen, hoofdzakelijk biodiesel. Al vanaf eind 2016 zal hier geen ruwe olie meer verwerkt worden.

Vanaf 2017 stapt Total over op de transformatie van 650.000 ton gebruikte plantaardige olie in 500.000 ton biobrandstof. Totaal gaat daarbij de technologie van het IFPEN gebruiken, ontwikkeld door diens spinoff Axens die een hogere zuiverheid garandeert.

“Het wordt één van de grootste bioraffinaderijen van Europa”, aldus Philippe Sauquet, DG Raffinage en Chemie bij Total.

Momenteel wordt in Frankrijk 7 procent biobrandstof bijgemengd. Dit aandeel zou 10 procent kunnen bereiken in 2020 en 15 procent in 2025.


Bron

L’Usine Nouvelle, Ludovic DUPIN