Paris Air Show 2015 sterke Nederlandse deelname

Neerland op Paris air show
Neerland op Paris air show

Van maandag 15 tot en met zondag 21 juni vindt in Parijs op vliegveld Le Bourget de Paris Air Show plaats. Deze ‘Salon du Bourget’, de oudste en grootste luchtvaartshow ter wereld, verwelkomt tijdens de 51ste editie naar verwachting 320.000 bezoekers, waaronder 140.000 professionals uit 181 landen.

Voor luchtvaartprofessionals is het terrein van Le Bourget gedurende deze week ‘the place to be’. Met 2260 exposanten zal dit jaar een record worden gevestigd, en dat ondanks het ontbreken van debuterende toestellen. Onder de meest populaire attracties, van in totaal twintig civiele en militaire vliegdemonstraties, worden de A350 en de E-fan van Airbus, de 787 van Boeing, en de CSeries van Bombardier gerekend. Ook zal de militaire Rafale, een voor Frankrijk belangrijk exportproduct, regelmatig met oorverdovend geluid het luchtruim kiezen. Van vrijdag tot en met zondag wordt de Paris Air Show traditiegetrouw opengesteld voor het grote publiek.

COP21 from the sky

Op de spreekwoordelijke vooravond van de COP21, de klimaatconferentie die in het najaar in Parijs plaatsvindt, ligt de focus tijdens de Salon du Bourget dit jaar op het klimaat. Op 18 juni wordt op Le Bourget de meeting ‘COP21 from the sky’ gehouden, waarbij de sector zich van haar beste kant laat zien. Zo zullen niet alleen de innovatieve oplossingen om luchtvaart groener te maken aan bod komen, maar zal er eveneens gekeken worden naar de rol die ruimtevaart kan spelen in oplossingen voor klimaatsveranderingen.

Holland paviljoen

De Nederlandse luchtvaartindustrie is met een Holland Paviljoen en 28 deelnemende bedrijven goed vertegenwoordigd. Op dinsdag 16 juni organiseert de Netherlands Aerospace Group in samenwerking met de ambassade in Parijs een Holland-receptie voor het nationale en internationale netwerk. Op 16 en 17 juni sluit een delegatie van de ambassade en het ministerie van Economische Zaken aan bij de Nederlandse bedrijfsvertegenwoordigers.

Deelnemers aan het Holland Paviljoen zijn: ADSE Consulting & Engineering, AIRBORNE COMPOSITES, AKZONOBEL AEROSPACE COATINGS, Atkins, Aeronamic, AmEuro Metals, Amsterdam Airport Area, Avio-Diepen, BUSINESS PARK AVIOLANDA, DUTCH THERMOPLASTIC COMPONENTS, Daedalus Aviation Group, GATE 2 B.V., Goliath-Holinda, KEONYS, KMWE/ DutchAero, Maastricht Maintenance Boulevard, NCIM GROEP, NEDAERO COMPONENTS, NIDV, National Aerospace Laboratory NLR, OERLIKON ELDIM BV, STRAALTECHNIEK INTERNATIONAL, TTL GROUP, Ten Cate Advanced Composites, TNT The Netherlands, Vimac B. Uiteraard is ook Fokker Technologies aanwezig!

Meer info: info@twa-fr.nl

Bron:

Salon du Bourget,

Parijs, van 15 tot 21 juni 2015