Innovatieformule biedt mkb’ers nieuwe marktkansen in binnen- en buitenland

Bron: Persbericht HighTechNL, Eindhoven, 16 juni 2015,

Ambitieuze hightechbedrijven kunnen zich voortaan laten ondersteunen bij het verder onderzoeken en ontwikkelen van hun ideeën. De innovatieformule High Tech Business Lab biedt mkb’ers de mogelijkheid nieuwe marktkansen te realiseren in binnen- en buitenland.

Willem Endhoven, directeur High Tech NL: “Het idee voor High Tech Business Lab ontstond vorig jaar, toen wij een toenemende belangstelling ontdekten bij leden om een eigen OEM-strategie te ontwikkelen richting de eindmarkt. Uit gesprekken met deze toeleveranciers bleek dat zij vooral geremd worden door bottlenecks aan de niet-technische kant van de transitie om nieuwe OEM-business op te zetten. Dit heeft geleid tot de kerngedachte achter het High Tech Business Lab: deze mkb’ers ondersteuning bieden, waardoor ze succesvol een nieuwe OEM-business op kunnen zetten.”

Voorwaarden

Endhoven: “Bedrijven die willen deelnemen moeten in elk geval een ambitie hebben die door strategie wordt gedreven. En ze moeten bereid zijn om geld en tijd in het traject te steken. Er moet dus zeker een commitment zijn van het topmanagement van het bedrijf. In ruil daarvoor krijgt de deelnemer ondersteuning van specialisten uit ons netwerk. Denk hierbij support op gebied van technology roadmap planning, business development, risicomanagement, juridische aspecten, marketing en sales, etcetera.”

Eerste traject gestart

Diverse leden van High Tech NL hebben zich al gemeld met interesse in het High Tech Business Lab. De intakegesprekken zijn ingepland. Twee bedrijven zijn inmiddels al gestart met traject: Demcon en Sorama. Zij hebben de intake doorlopen en er wordt nu een plan van aanpak voor hen gemaakt.

Samenwerking met TU/e Innovation Lab

High Tech Business Lab gaat hierbij gebruik maken van de High Tech Incubator BV. Deze vennootschap in oprichting wordt een samenwerkingsverband tussen Technische Universiteit Eindhoven en High Tech NL. De missie van deze vennootschap is het identificeren en verder ontwikkelen van business ideeën met als doel het op de markt brengen van innovatieve producten en/of diensten. Bedrijven kunnen hun ideeën 100% veilig onderbrengen in de Incubator BV en zo focus behouden op de kernactiviteiten. High Tech NL en TU/e richten zich primair op de niet-technische aspecten. Zij brengen expertise, kwaliteit en capaciteit in, om zo het project een of meerdere stappen verder te brengen in de ontwikkeling. Ideeën kunnen tevens op haalbaarheid worden getoetst aan de wetenschappelijke stand van zaken.

 – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Interesse?

Verder van gedachten wisselen over het High Tech Business Lab? Neem dan contact op met Willem Endhoven via 088 – 555 43 33 of willem.endhoven@hightechnl.nl.

Over High Tech NL

High Tech NL is dé branchevereniging van en voor innovatieve Nederlandse hightechbedrijven en -kennisinstellingen. High Tech NL zet zich in voor het collectieve belang van de sector, met een focus op langetermijninnovatie. Leden delen hun kennis, zoeken de samenwerking op en gebruiken het krachtige netwerk om succesvoller te innoveren. High Tech NL is o.a. aangesloten bij FME en Holland High Tech.