Biobased delegatie NL naar Siñal, Frankrijk, 19-21 mei 2015

NLse delegatie op SINAL 2015
NLse delegatie op SINAL 2015

Van 19 tot en met 21 mei 2015 begeleidde de Ambassade Parijs een Nederlandse handelsmissie naar Chalons-en-Champagne alwaar de Siñal Exhibition plaatsvond, een jaarlijks terugkerend evenement in de regio Champagne-Ardenne gewijd aan bio-energie, biomoleculen en biomaterialen.

Siñal biedt als hoofdcomponent een goed gevuld programma met business meetings voor iedere deelnemer. Deze schrijven zich hetzij als supplier, hetzij als buyer in. Deelnemende partijen zijn hoofdzakelijk Franse bedrijven, mkb’s maar ook grote bedrijven en kennisinstellingen. Een ideale manier dus om in korte tijd met een veelheid van Franse gesprekspartners in contact te komen.

Dat vonden de deelnemers aan de Nederlandse delegatie van dit jaar, te weten TNO, AgrenNewEnergy, TCE GoFour en Vito, zeker ook. Zij hebben in twee dagen tijd een agenda vol inspirerende meetings afgewerkt waardoor ze met een groot aantal leads naar Nederland zijn teruggekeerd.

Bij de opvolging zal de ambassade hen zeker ook, waar nodig, zijn diensten aanbieden.

Op de maandag voorafgaand aan Siñal, is de groep ontvangen door het European Institute of Biorefinery in Pomacle Bazancourt, iets ten noorden van Reims.
Daar heeft ARD, het private researchinstituut, gezamenlijk eigendom van de samenwerkende graan-, suiker en ethanolcooperatieven, een uitgebreide presentatie gegeven, gevolgd door een rondleiding door de diverse laboratoria inclusief de BioDemo, een pilotopstelling waar tot industrieel niveau procedé’s getest kunnen worden.

In mei 2016 zal de Nederlandse Ambassade wederom een Nederlandse delegatie naar Siñal organiseren en begeleiden.

Info: polo@twa-fr.nl