De Franse G4 van de cybersecurity

Vier bedrijven in Frankrijk vormen samen een soort ‘Cybersecurity G4’, te weten Orange Cyberdefense, Thales Cybersecurity, CS en Airbus Defence & Space. Hieronder de feiten en cijfers.

 

Orange Cyberdefense, het voordeel van het net

Omzet van de groep : 40,9 miljard euro

Cybersecurityomzet : 60 miljoen euro

Aantal werknemers : 1000 experts in ICT-veiligheid

Het statuut van Orange als telecomprovider geeft het bedrijf een bevoorrechte positive. Het bedrijf ziet wat er op het net gebeurt! Abnormale trafficstromen, internetconnecties op ongewone tijdstippen, het zijn allemaal tekenen van een mogelijke cyberaanval. Orange kan zijn klanten bijtijds inlichten. Bovendien heeft het centra die op afstand het net in de gaten houden.

 

Thales, de getallenkampioen

Omzet van de groep : 14,2 miljard euro

Cybersecurityomzet : 500 miljoen euro

Aantal werknemers : 1500 experts in ICT-veiligheid

Dankzij zijn cryptografie-expertise uit de militaire wereld heeft Thales een belangrijke plaats weten in te nemen als belangrijke speler voor de beveiliging van communicatie bij banken, overheden en het leger.

Het bedrijf is zich nu in de diensten aan het ontwikkelen. Onlangs nam het de cybersecurity- en communicatiebeveiligingsdiensten van Alcatel-Lucent over.

 

CS, een technologische monopolie

Omzet van de groep : 162 miljoen euro

Cybersecurityomzet : 16 à 18 miljoen euro

Aantal werknemers : ongeveer 110 personen

CS is het enige bedrijf in Frankrijk dat een sleuteltechnologie voor cybersecurity bezit, SIEM (Security Information and Event Management). Zijn Prelude software is in staat om in realtime een groot aantal informatica-incidenten te analyseren om eventuele dreigingen te detecteren. Dat maakt CS een onmisbare speler om de meest gevoelige bedrijven te beschermen, temeer daar het ANSSI (Agence Nationale de la Sécurité des Systèmes d’Information) ‘Made in France’-technologie gaat vragen.

 

Airbus Defence & Space, sterk en machtig

Omzet van de groep : 59,3 miljard euro

Cybersecurityomzet : ongeveer 100 miljoen euro

Aantal werknemers : ongeveer 600 personen

Dit filiaal van Airbus heeft reeds de Franse securitybedrijven Arkoon en Netasq opgekocht. Om nog verder uit te groeien zou het wel eens nog meer acquisities kunnen doen. Dit is relatief eenvoudig aangezien Airbus zowel in Frankrijk, Duitsland als in de VK gevestigd is. Zodoende kan het ook breed werven, dit is aantrekkelijk want het vinden van de juiste competenties in de cybersecuritysector is lastig.

 

Info : polo@twa-fr.nl

 

Bron 

Quatre acteurs incontournables, L’Usine Nouvelle, 15 januari 2015