BioBased missie naar Noord-Frankrijk, 18-20 mei 2015

BioBased missie naar Noord-Frankrijk, 18-20 mei 2015 Naar aanleiding van groot succes vorig jaar, organiseert de Ambassade in Parijs ook dit jaar een Nederlandse delegatie voor bedrijven en kennisinstellingen op 18, 19 en 20 mei 2015 naar Noord-Frankrijk in het kader van de  SIÑAL in Châlons-en-Champagne, slechts op 430 km afstand van Utrecht. SIÑAL is een internationaal zakelijk evenement met B2B meetings en workshops op het gebied van non-food toepassingen van biomassa.

In mei 2014 was Nederland ereland tijdens de SIÑAL, waarmee een vijftiental Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen veel ‘exposure’ heeft gekregen. Ook dit jaar zullen we ons als Nederlandse bedrijfsdelegatie presenteren tijdens de beurs. SIÑAL is een toenemend belangrijk zakelijk platform met veel Frans MKB en instituten, actief op het gebied van ‘biobased’. Vorig jaar namen er 120 Franse bedrijven deel aan dit matchmaking-programma met gemiddeld 12 gearrangeerde afspraken per bedrijf. De Ambassade Parijs neemt weer het voortouw om een Nederlandse bedrijvendelegatie naar SIÑAL 2015 te begeleiden op 19 en 20 mei, en daaraan voorafgaand, op maandag 18 mei, een regiobezoek naar de regio Compiègne te brengen. We willen daarom graag inventariseren hoeveel interesse bestaat vanuit bedrijfsleven en kennisinstellingen in deelname aan dit evenement.

Programma 18-20 mei

– Maandagochtend 18 mei aankomst in Châlons-en-Champagne op eigen gelegenheid.

– Bezoek met Nederlandse bedrijvendelegatie aan nieuwe bio-raffinaderij van Groupe Avril (ex-Sofiprotéol) in Compiègne.

– Overnachtingen in hotel in Châlons-en-Champagne van 18 op 19 en van 19 op 20 mei.

– Dinsdag en woensdag deelname aan SIÑAL: Nederland zal een “Holland eiland” krijgen met voor elk bedrijf een eigen plek,  deelname aan de goede matchmaking van het B2B-programma, en mogelijkheid tot deelname aan de workshops. – Woensdagavond retour naar Nederland op eigen gelegenheid.  

Kosten

De organisatie van het evenement biedt voor 990 euro (excl. BTW) het volgende aan:

*   Deelname aan SIÑAL op 19 en 20 mei.

*   Een ingericht “Holland eiland” met ruimte voor elke deelnemer voor PR-materiaal, tafel en stoelen om de businessmeetings te faciliteren.

*   Een planning met afspraken (bedrijven die aangeven uw bedrijf te willen ontmoeten en andersom).

*   Niet onbelangrijk: De mogelijkheid mee te dingen naar de innovatieprijzen ( vorig jaar won het Kenniscentrum Plantenstoffen een van de twee prijzen). Een dergelijke prijs kan veel exposure geven!

*   De lunches op 19 en 20 mei, en de cocktail-dînatoire op dinsdagavond 19 mei

*   De 2 overnachtingen (van 18 op 19 en van 19 op 20 mei) in een hotel in Châlons en Champagne

*   Shuttle tussen hotel en SINAL ’s ochtends en ’s avonds terug   De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zal zorg  dragen voor de kosten van het regiobezoek op maandag 18 mei. Daarbij nodigen we u uit voor een diner op maandagavond 18 mei.

Inschrijving

Wij vernemen graag zo snel mogelijk van u of u deelneemt aan de bedrijfsdelegatie ten tijde van de SIÑAL EXHIBITION. Heeft u vragen, neem dan contact op via info@twa-fr.nl of +33 1 40 62 33 33.

Een volledig overzicht van de biobased economy-ontwikkelingen in Frankrijk, opgesteld door de Ambassade Parijs is beschikbaar via deze link.

Het BBE-team, Ambassade Parijs: Nico van Opstal, Alexandra Feekes (Bureau Landbouw), Pieternel van Oers en Joannette Polo (Bureau Innovatie)