Exporteren? Dé app voor grensverleggende ondernemers!

Het ministerie van Buitenlandse Zaken introduceerde op 27 januari tijdens de bedrijvendag van de Ambassadeursconferentie de app ‘NL exporteert’. Deze app is gemaakt voor startende en ervaren ondernemers met grensverleggende ambities.

De app biedt snel en eenvoudig actuele landspecifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is NL exporteert letterlijk de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten.

App voor exporterend NL
App voor exporterend NL

Eén wegwijzer

Met deze app gaat een lang gekoesterde wens van exporterend Nederland in vervulling door één wegwijzer te bieden waar alle relevante publiek/private exportinformatie- en handelsnetwerken samenkomen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde de app in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Fenedex, MKB Nederland, VNO-NCW, Kamer van Koophandel, FME, Metaalunie, NCH, ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: “Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden voor onze bedrijven om zaken te doen in het buitenland; dat merk ik keer op keer tijdens mijn reizen. Maar veel bedrijven kunnen nog wel een zetje in de rug gebruiken om die stap over de grens te zetten. Daar willen wij graag bij helpen. Ik zou alle ondernemers van Nederland op willen roepen om de app te downloaden, want er is meer mogelijk dan u denkt.”

Actuele informatie

NL exporteert geeft via een interactieve wereldkaart per land actuele informatie over geplande evenementen, de do’s & don’ts van het zakendoen in het buitenland, macro-economische kerngegevens, financieringsmogelijkheden en de contactgegevens van ambassades en handelsposten wereldwijd.

De app laat in één oogopslag zien waar de meeste inwoners wonen, de economische groei het hoogst is, de koopkracht het grootst, hoe eenvoudig er zaken gedaan kan worden en waar de Nederlandse export zich op richt. Het bevat een currency converter en laat direct het tijdsverschil met Nederland zien. Een ander onderdeel is de ‘Export Wijzer’, waar de ondernemer toegang tot relevante exportdocumenten, wet- en regelgeving, internationale netwerkprogramma’s, MVO, tips & tricks en info over financiering krijgt.

Download de app

De app wordt regelmatig door alle partners voorzien van nieuwe en relevante exportinformatie. NL exporteert is te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play.