Frankrijk meeste snelgroeiende bedrijven van Europa

(Bron: Franse Ambassade Nederland)

Het Franse bedrijf Weezevent uit Dijon staat op de 1e plaats van de Technology Fast 500 EMEA ranglijst van 2014 die vandaag door Deloitte werd bekendgemaakt. 86 Franse snelgroeiende technologiebedrijven hebben voor het vierde achtereenvolgende jaar gezorgd dat Frankrijk zich plaatst als land met de meeste snelgroeiende bedrijven, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Zweden. De ranglijst wordt samengesteld op basis van de groei van de omzet van bedrijven over de afgelopen vijf jaar.

Dit klassement laat goed zien dat Frankrijk uitstekende resultaten boekt op het gebied van innovatie. De binnenlandse uitgaven voor RD bedragen 55 miljard euro waardoor Frankrijk op de 6e plaats staat in de wereld en 2e in Europa. Met bijna 8000 octrooiaanvragen in 2013 is Frankrijk het 6e grootste land in de wereld.

Software, duurzame bouw, apps

Tien Franse bedrijven staan in de top 50 van de Technogy Fast 500 EMEA 2014: Weezevent, Visiomed, Energie perspective, Alter CE, Lucibel, Webinterpret, Lekiosque.fr, Web rivage, Openstudio, Optireno. Al deze bedrijven getuigen van het Franse dynamisme op het gebied van innovatie. Franse bedrijven zijn vooral goed vertegenwoordigd in de categorieën media, greentech en computer.

Met 36 bedrijven is software het meest vertegenwoordigd als activiteitensector, gevolgd door internet en biotechnologie/farmacie. Het is belangrijk de sterke vooruitgang te noteren op deze ranglijst 2014 van bedrijven in de greentech sector terwijl er maar één bedrijf op de lijst van 2013 stond.

«De prestatie van Weezevent met zijn exponentiële groei ligt in de lijn van Criteo en Ymagis die door Technology Fast 500 EMEA in 2012 en 2013 werden onderscheiden. Wij zetten ons in om onze start-ups en hun potentieel in het buitenland te promoten, net als de goede resultaten van Frankrijk op het gebied van innovatie. AFII en Ubifrance doen dit in het kader van de internationale promoting van het French Tech label. In dat kader zullen we 18 start-ups begeleiden op de CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas, in januari volgend jaar.», benadrukt Muriel Pénicaud, voorzitter van het AFII et algemeen directeur van Ubifrance.

Innovatie in Frankrijk is:
- 12 Fields-medailles voor Frankrijk op de 55 in totaal;
- 77 buitenlandse besluiten voor investeringen RD, engineering en design in 2013 (op de685 besluiten)
- 606 buitenlandse bedrijven werken samen met Franse bedrijven in de 71 Franse concurrentieclusters;
- De beste voorziening in de wereld op het gebied van fiscale voordelen voor RD met de CIR (crédit d’impôt recherche).

L’Agence française pour les investissements internationaux (AFII) is het Frans agentschap voor internationale investeringen, belast met het promoten, verkennen en begeleiden van buitenlandse investeringen. Het AFII zet zich in voor de aantrekkingskracht en het imago van Frankrijk. Het beschikt over een internationaal, nationaal en territoriaal netwerk. Het AFII werkt nauw samen met regionale agentschappen voor economische ontwikkeling om investeerders dienstverlening op maat te kunnen bieden.
Voor meer informatie: Invest in France