Medtech, projectleider chirurgie-roboticaconsortium Frankrijk

Rosa de hersenchirurgierobot van Medtech (Bron: Medtech)
Rosa de hersenchirurgierobot van Medtech (Bron: Medtech)

Het technologiebedrijf MedTech uit Montpellier, opgericht in 2007, hoort bij de wereldtop op het gebied van chirurgische robotica. Het op Euronext genoteerde bedrijf heeft zojuist met Bpifrance een financieringsovereenkomst getekend ter waarde van 8,3 miljoen euro voor een strategisch innovatieprogramma dat de mkb samen met drie industriële partners gaat uitvoeren waarbij Medtech projectleider is.

De twee andere partners zijn Spinevision, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp en de commercialisatie van implantaten bij chirurgie aan de ruggenwervel, en daarnaast Stäubli, de internationale industrieel robotica specialist.

In het kader van dit akkoord krijgt Medtech een financiering van 5 miljoen euro over vijf jaar toegekend in de vorm van deels subsidie en deels renteloze lening.

Medtech werd in 2002 opgericht door Bertin Nahum en maakte in 2007 furore met het technologisch platform Rosa, een medische robot die ingezet wordt bij hersenchirurgieprocedures. De Rosa-robot is inmiddels gehomologeerd in Europa, de VS en Canada.

Rosa robot met CEO Bertin Nahum (Bron: Usine Nouvelle)
Rosa robot met CEO Bertin Nahum (Bron: Usine Nouvelle)

 

In september presenteerde Medtech officieel zijn nieuwe robot Rosa Spine, voor chirurgie aan de ruggenwervel. In oktober verkreeg het de marktautorisatie voor de Chinese markt.

In 2013 ontving Medtech de prijs van het Europese bedrijf van het jaar.

 

Bron

Medtech, chef de file innovant, L’Usine Nouvelle n° 3381, 12 juni 2014