Franse milieuminister presenteert programma voor “groene groei”

Frankrijk Ambassade Parijs

Begin deze maand heeft milieuminister Ségolène Royal maatregelen aangekondigd om de komende maanden vorm te geven aan de “groene groei”. FRA moet een toonbeeld zijn in verband met de internationale klimaatconferentie (COP21) die eind 2015 in Parijs plaatsvindt. Royal legt het accent op de energietransitie omdat hiermee de meeste banen worden geschapen. Daarnaast presenteerde de minister het nieuwe formaat van de jaarlijks terugkerende milieuconferentie .

Minister Royal wil er alles aan doen om de omvorming van het energiesysteem (energietransitie) en de “groene groei’ onderdeel te laten uitmaken van het dagelijks leven van de Franse bevolking. Terwijl het wetsvoorstel voor energietransitie vanaf 1 oktober in een openbare zitting wordt behandeld, presenteerde Royal nieuwe acties die de komende drie maanden worden uitgevoerd. Allereerst heeft ze een overzicht gegeven van de voorwaarden van het belastingkrediet voor energietransitie dat sinds 1 september is ingevoerd om de werkzaamheden voor het energiezuiniger maken van woningen te…

View original post 881 woorden meer