Semicon Europe 2014 in Grenoble van 7 tot 9 oktober

Semicon Europa 2014, Grenoble, 7-9 oktober
Semicon Europa 2014, Grenoble, 7-9 oktober

De Semicon Europa 2014 is een evenement in de serie van Semicon-beurzen en -conferenties die over de hele wereld plaatsvinden. De Europa-versie zal vanaf 2014 afwisselend plaastvinden tussen Dresden (D) en Grenoble (F).

Van 7 tot 9 oktober 2014 is Grenoble aan de beurt. De regio Rhône-Alpes waar Grenoble deel van uit maakt is het hart van de Franse halfgeleiderindustrie met bijvoorbeeld de alliantie tussen STMicroelectronics, CEA-Léti en IBM. Voorheen maakten ook Philips/NXP en Freescale deel uit van deze alliantie. Het CEA-Léti is een van de topkennisinstituten in Frankrijk op het gebied van micro-electronica. Het Léti werkt ook op de crossover tussen microelectronica en life sciences, e-health.

Micro-electronicafabrikanten zuid-oost Frankrijk
Micro-electronicafabrikanten zuid-oost Frankrijk

Voorts bevindt zich in de Rhône-Alpes-streek één van de belangrijkste Franse pôles de compétitivité, Minalogic, gewijd aan micro- en nanotechnologie en software met als leden  zowel grote bedrijven als mkb als kennis- en onderwijsinstellingen.

Grenoble is tevens het hart van het R&D-nano-electronicaprogramma Nano 2017. STMicroelectronics, dat trekker is van het programma, kreeg onlangs -met akkoord van de Europese Commissie- 400 miljoen euro subsidie toegezegd van de Franse staat voor het publiek-private project Nano 2017.

Semicon Europa 2014

Van 7 tot 9 oktober vindt in Grenoble dus de SEMICON Europa beurs en conferentie plaats. Toepassingen die daar aan de orde komen, zijn:
– Imaging Applications
– Energy Efficiency
– Healthcare Applications
– Security Applications
– Electronic Components
– IC Design and Fablesses

Het programma is online te vinden, evenals de sprekers en presentaties. Nederlandse intervenanten zijn er zoals Kees van der Klauw, Program, Manager van Philips Lighting Research. Ook vindt er een serie workshops plaats over o.a. testen, standaarden, verpakkingen, MEMS.

Parallel hieraan vindt, ook in Grenoble, de Plastic Electronics Conference and Exhibition plaats.