Ecotax vervangen door doorgangsheffing

Frankrijk Ambassade Parijs

Geen Ecotax, maar een doorgangsheffing. De Franse regering heeft afgelopen weekend bevestigd dat de Ecotax wordt vervangen door een doorgangsheffing. Deze nieuwe tolheffing voor vrachtwagens van meer dan 3,5t zal per 1 januari 2015 worden ingevoerd op de belangrijkste doorgangswegen in Frankrijk. Het betreft een netwerk van 3.800 km nationale en 200 km departementale en lokale wegen. Dat is beduidend minder dan het oorspronkelijk gekozen netwerk van 15.000 km en een inkomstenderving van ruim 50%.

De grootste verandering is de omvang van het wegennet waarop de heffing zal worden ingevoerd. Alleen de belangrijkste doorgangswegen met meer dan 2.500 zware vrachtwagens per dag zijn in het netwerk opgenomen. Volgens de regering is deze keuze gemaakt om kleine lokale bedrijven en bedrijven die veel korte trajecten rijden uit te sluiten, maar deze keuze is ongetwijfeld ook genomen om het aantal mogelijke opposanten te verkleinen.

Ecotax kaart nieuw

Voor de rest lijkt het nieuwe systeem veel…

View original post 311 woorden meer