Holland Container Innovations wint internationale prijs met 4Fold container

De 4Fold container
De 4Fold container

Het internationale transportforum van de OESO heeft de 2014 Promising Innovation in Transport Award uitgeloofd aan Holland Container Innovations (HCI) voor de 4Fold container en aan Xerox voor het smart parking systeem Merge®.

De 4Fold container is de eerste opvouwbare container. In opgevouwen vorm nemen vier containers evenveel plaats in als één gewone container. Een belangrijke vinding als je bedenkt dat 20% van over zee vervoerde en 40% van over land vervoerde containers leeg is. Onderzoek heeft uitgewezen dat met de 4Fold multimodaal transport interessanter wordt dan wegtransport. De 4Fold is ISO gecertificeerd en binnen vier minuten uit te klappen met behulp van een gewone heftruck. Meer informatie.