Origineel financieringsmodel voor de productie van zonne-energie

Frankrijk Ambassade Parijs

De Franse minister van milieu, duurzame ontwikkeling en energie Ségolène Royal maakt zich sterk voor een origineel financieringsmodel voor de productie van hernieuwbare energie. Het gaat om een zonnepanelenpark van 8,7 MW in het departement Deux-Sèvres in West-Frankrijk. Het zonnepark van 16 hectare, dat dit najaar in gebruik wordt genomen, voorziet 2.360 huizen van stroom (excl. verwarming).

Het project wordt op een originele wijze gefinancierd aangezien de investering van ongeveer 11 miljoen euro voor een gedeelte wordt gefinancierd door publieke fondsen. De regio Poitou-Charentes en het bedrijf Solairedirect hebben een gemengde vennootschap opgericht die voor 65% in handen is van de regio en voor 35% in handen van Solairedirect. Daarnaast zal de opgewekte energie onderhands worden verkocht aan het lokale elektriciteitsbedrijf Séolis (lokale concurrent van EDF). De eerste jaren voor de prijs van € 105 per MWh en gedurende een opmerkelijk lange periode van 30 jaar.

Via een deelname van…

View original post 84 woorden meer