Frans-Nederlandse wetenschap: Oproep Descartes-Huygensprijs 2014

KNAW logo Oproep Descartes-Hyugensprijs
KNAW logo Oproep Descartes-Hyugensprijs

Oproep Descartes-Huygensprijs 2014: natuurwetenschappen

Tot en met 1 juli 2014 kunnen nominaties ingediend worden voor de Frans-Nederlandse Descartes-Huygensprijs 2014 van de KNAW. De prijs, een geldbedrag van 23.000 euro, gaat in 2014 naar een excellente Franse onderzoeker in de natuurwetenschappen en is bedoeld voor een gastonderzoekerschap van ongeveer zes maanden – onafgebroken of verspreid over meer bezoeken – in Nederland.

Achtergrond

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kent de Descartes-Huygensprijs sinds 1995 jaarlijks toe om de wetenschappelijke samenwerking tussen Frankrijk en Nederland te stimuleren.

De Descartes-Huygensprijs is ingesteld door de Franse en Nederlandse regeringen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Franse en een Nederlandse wetenschappelijke onderzoeker voor hun excellente onderzoek en hun bijdrage aan de Frans-Nederlandse samenwerking. Beurtelings komen de vakgebieden geestes- en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en levenswetenschappen aan bod. De winnaars van 2014 zijn werkzaam in de natuurwetenschappen.


Meer informatie

Voor meer informatie over de voorwaarden en een nominatieformulier kunt u terecht op de website van de KNAW.