Frankrijk: Emertec cleantechfonds ter waarde van 50 miljoen euro

Het Franse venture kapitaalbedrijf EMERTEC heeft een nieuwe fonds gecreëerd, Emertec 5 geheten, dat geheel gewijd is de cleantechsector. Emertec bevestigt hiermee zijn investeringsstrategie op de gebieden energie, biobased chemie en milieu. Emertec  richt zich op early stage investeringen in cleantech en mobility technologie.  Emertec financierde sinds de oprichting in 1999 al 60 start ups waaronder bekende namen in Frankrijk als Fermentalg en Olygose.

Het Emertec 5 fonds met een inleg van 50 miljoen euro is samengesteld door bijdragen van Bpifrance (Franse publieke investeringsbank) ter hoogte van 23 miljoen €, het Europees investeringsfonds voor 15 miljoen € en enkele grote bedrijven: Siclaé, Areva, GDF Suez et Unigrains.

Het fonds wacht nog op deelname van 2 à 4 andere industriële partners om zodoende over zes maanden 55 à 60 miljoen € te bereiken. Met dit fonds hoopt men 15 à 20 participaties te kunnen uitvoeren van maximaal 5 miljoen € per stuk, met name op het gebied van groene chemie en de biobased economy. Zo heeft Emertec in februari 2013 de eerste ronde van de start-up Ynsect begeleid.
Verder wil het fonds meesurfen op de golf van de spectaculaire vooruitgang die de biotechnologie maakt en de introductie begeleiden van biobased producten op allerlei terreinen.

Bron:
Formule Verte