Deelnemen aan de biobased missie Noord- Frankrijk?

Deze biobased bedrijfslevenmissie vindt plaats van 19-21 mei 2014 en biedt een unieke inkijk in de Franse ontwikkelingen op het vlak van bio-economie. Bovendien stelt het business-to-business programma u in staat om effectief in contact te komen met voor u interessante Franse partners. Wij dringen erop aan u zo spoedig mogelijk aan te melden (uiterlijk vóór 1 april).
De details van dit bezoek en hoe u zich kunt aanmelden vindt u hieronder.

De Nederlandse Ambassade Parijs heeft het initiatief genomen om met een Nederlandse delegatie van bedrijven en kennisinstellingen deel te nemen aan het matchmaking- en congresevent SIÑAL Exhibition 2014, dat op 20 en 21 mei 2014 in Châlons-en-Champagne plaatsvindt. Ook willen we bij die gelegenheid een bezoek brengen aan het bioraffinagecluster in Pomacle-Bazancourt. Châlons ligt midden in het grote akkerbouwgebied van Champagne-Ardenne, waar eveneens het innovatiecluster IAR – focus op valorisatie van landbouwgrondstoffen met als toepassingsgebieden agromaterialen, biomoleculen, bio-energie en bio-ingrediënten – is gevestigd. U kunt meer lezen in dit rapport over BBE in Frankrijk.

 

SIÑAL

•         SIÑAL is een belangrijke beurs waarvoor toenemende belangstelling bestaat. Deelname door veel Frans MKB, met ‘biobased’ activiteiten.

•         Door de Nederlandse delegatie is er voor het eerst dit jaar tijdens SIÑAL een substantiële bijdrage vanuit het buitenland.

•         Tijdens de beurs zal veel gelegenheid zijn om ‘B2B’ contacten te leggen met (Franse) bedrijven, zowel via de expositie alsook d.m.v. matchingbijeenkomsten.

 

Exposanten 2014

Tot nu toe zijn er 121 exposanten ingeschreven, waarvan een groep Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

 

Nederlandse delegatie

Omdat we als Nederlandse delegatie een belangrijke internationale toevoeging zijn voor SIÑAL, heeft de organisatie voorgesteld ons een prominente plek toe te wijzen tijdens de beurs door middel van een ‘Holland-Eiland’. Elk deelnemend Nederlands bedrijf en kennisinstelling krijgt daarin een paneel om informatie op te hangen en een tafel met 2 stoelen om gesprekken met Franse bedrijven te voeren. De SIÑAL organisatie zal, op basis van uw interesseprofiel, afspraken maken met voor u interessante Franse bedrijven. Parallel vinden er conferenties plaats, met onderwerpen op het vlak van biochemie, biomaterialen, bio-energie en bouw.

De delegatie wordt geleid door Roel Bol, special envoy green growth Nederland.

 

Tarief

Gezien het belang dat SIÑAL hecht aan de komst van een Nederlandse delegatie, zijn we een speciaal tarief overeengekomen van 890 euro, nultarief BTW, per bedrijf. Daarbij inbegrepen zijn twee hotelovernachtingen, deelname aan de matchmaking, het congres, eventuele technische seminars, lunch op 20 en 21 mei, de netwerkcocktail op 20 mei en vervoer tussen het hotel en de beurs. Daarbij biedt het Ministerie van Economische Zaken u op maandagmiddag 19 mei een bezoek aan het bioraffinagecluster te Pomacle-Bazancourt aan, hetgeen met een diner van de Nederlandse delegatie maandagavond 19 mei in Reims wordt afgesloten.

Mocht u met meerdere personen uit uw bedrijf aanwezig willen zijn, dan betaalt u per extra persoon 200 euro bij voor de twee hotelovernachtingen.

Het vervoer van Nederland naar Châlons en terug, is voor eigen rekening. De afstand Utrecht – Châlons-en-Champagne is 490 km. Er gaat een trein van Parijs naar Châlons.

 

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

 

Programma

Maandag 19 mei 2014

Ochtend: aankomst in Châlons-en-Champagne (vervoer op eigen gelegenheid)

Middag: vertrek met bus voor een bezoek aan bioraffinagecluster te Pomacle-Bazancourt

Avond: diner in Reims en retour naar het hotel in Châlons-en-Champagne

Dinsdag 20 mei 2014

1e Dag SINAL: Matchmaking en congres

Avond: Receptie en uitreiking van de innovatieprijzen. Vrij avondprogramma

Woensdag 21 mei

2e Dag SINAL: Matchmaking en congres

Einde middag: Terugreis naar NL

 

Inschrijving

Inschrijven voor de beurs kan online via de website van SIÑAL. U kunt dan de optie 890 euro aankruisen. Deze optie lijkt minder uitgebreid dan het in deze brief beschreven pakket, maar dit is met de organisatie van SIÑAL afgesproken.

(het bezoek naar Pomacle-Bazancourt en het diner van 19 mei wordt u door Ministerie EZ aangeboden)

 

Innovatieprijzen

Wij moedigen u daarnaast van harte aan om u (gratis) in te schrijven voor het meedingen naar de innovatieprijzen, die tijdens de beurs uitgereikt worden. Daarbij kan het gaan om een product, een opstelling, een systeem of een dienst. Dit kan tegelijkertijd met het inschrijven voor de beurs. Mocht u in de prijzen vallen, dan levert u dat extra aandacht op in de Franse vakbladen.

Aarzelt u niet om deze informatie verder te verspreiden.

De plaatsen in het gezamenlijke Hollandeiland zijn beperkt. Wij accepteren de deelnemers in volgorde van inschrijving.

Het BBE-team van de Nederlandse ambassade in Parijs