Vier concrete maatregelen voor de ontwikkeling van intelligente transportsystemen in Frankrijk

Frankrijk Ambassade Parijs

Tijdens de nationale conferentie over intelligente transportsystemen op 11 februari 2014 heeft de Franse minister van Transport, Frédéric Cuvillier, 4 concrete maatregelen aangekondigd die moeten bijdragen aan de ontwikkeling van deze markt. Het marktsegment van intelligente transportsystemen is in Frankrijk goed voor een jaarlijkse omzet van 4,5 miljard euro, 45.000 directe banen in de private sector en er zijn tussen de 500 en 1.000 bedrijven actief op deze markt (voornamelijk MKB).

  1. Uitvoering van een test met meer dan 3.000 communicerende voertuigen op 2.000 km geconnecteerde wegen: Frankrijk lanceert het grootste experiment in het kader van de Europese projectoproep SCOOP@F. De test zal plaatsvinden op 5 of 6 pilotzones, met name in de regio Ile-de-France, op de randweg langs Bordeaux en op de departementale wegen in het departement Isère (regio Rhône-Alpes). Wegen en voertuigen zullen met elkaar communiceren via palen langs de wegen en Wifi-ontvangers in de voertuigen en maken gebruik…

View original post 148 woorden meer