Met Nederlandse biobased bedrijvendelegatie naar Noord-Frankrijk?

SIÑAL Exhibition, Chalons-en-Champagne, 20 en 21 mei 2014

De Nederlandse Ambassade Parijs heeft het initiatief genomen om met een Nederlandse delegatie van bedrijven en kennisinstellingen deel te nemen aan het matchmaking- en congresevent SIÑAL Exhibition 2014, dat op 20 en 21 mei 2014 in Châlons-en-Champagne plaatsvindt. Ook wordt bij die gelegenheid een bezoek gebracht aan het bioraffinagecluster in Pomacle-Bazancourt. Châlons ligt midden in het grote akkerbouwgebied van Champagne-Ardenne, waar eveneens het innovatiecluster IAR – focus op valorisatie van landbouwgrondstoffen met als toepassingsgebieden agromaterialen, biomoleculen, bio-energie en bio-ingrediënten – is gevestigd. Meer informatie over de BBE in Frankrijk kunt u hier downloaden.

SIÑAL

•             SIÑAL is een belangrijke beurs waarvoor toenemende belangstelling bestaat. Deelname door veel Frans MKB, met ‘biobased’ activiteiten.

•             Door de Nederlandse delegatie is er voor het eerst dit jaar tijdens SIÑAL een substantiële bijdrage vanuit het buitenland.

•             Tijdens de beurs zal veel gelegenheid zijn om ‘B2B’ contacten te leggen met (Franse) bedrijven, zowel via de expositie alsook d.m.v. matchingbijeenkomsten.

Nederlandse delegatie

Omdat de Nederlandse delegatie een belangrijke internationale toevoeging zal zijn voor SIÑAL, heeft de organisatie voorgesteld Nederland een prominente plek toe te wijzen tijdens de beurs door middel van een ‘Holland-Eiland’. Elk deelnemend Nederlands bedrijf en kennisinstelling krijgt daarin een tafel met 2 stoelen om gesprekken met Franse bedrijven te voeren en een paneel (90 cm breed tot 2.4 m lang) om informatie op te hangen. De SIÑAL-organisatie zal, op basis van het opgegeven interesseprofiel, afspraken maken met relevante Franse partijen. Parallel vinden er conferenties plaats, met onderwerpen op het vlak van biochemie, biomaterialen, bio-energie en bouw.

De delegatie wordt geleid door Roel Bol, special envoy green growth Nederland.

Wie is er al ingeschreven?

Tot nu toe zijn er meer dan 120 bedrijven en kennisinstellingen ingeschreven.

Tarief

Gezien het belang dat SIÑAL hecht aan de komst van een Nederlandse delegatie, biedt men een speciaal tarief van 890 euro per bedrijf, nultarief BTW. Daarbij inbegrepen zijn twee hotelovernachtingen, deelname aan de matchmaking, het congres, eventuele technische seminars, lunch op 20 en 21 mei, de netwerkcocktail op 20 mei en vervoer tussen het hotel en de beurs. Daarbij biedt het Ministerie van Economische Zaken de deelnemers op maandagmiddag 19 mei een bezoek aan het bioraffinagecluster te Pomacle-Bazancourt aan, dat met een gezamenlijk diner op maandagavond 19 mei in Reims wordt afgesloten.

Mocht u met meerdere personen uit uw bedrijf deelnemen, dan betaalt u per extra persoon 200 euro bij voor de twee hotelovernachtingen.

Het vervoer van Nederland naar Châlons en terug, is voor eigen rekening. De afstand Utrecht – Châlons-en-Champagne is 490 km. Er gaat een trein van Parijs naar Châlons.

 

Voorlopige programma

Maandag 19 mei 2014

Ochtend: aankomst in Châlons-en-Champagne (vervoer op eigen gelegenheid)

Middag: vertrek met bus voor een bezoek aan bioraffinagecluster te Pomacle-Bazancourt

Avond: diner in Reims en retour naar het hotel in Châlons-en-Champagne

Dinsdag 20 mei 2014

1e Dag SINAL: Matchmaking en congres

Avond: Receptie en uitreiking van de innovatieprijzen. Vrij avondprogramma

Woensdag 21 mei

2e Dag SINAL: Matchmaking en congres

Einde middag: Terugreis naar NL

 

Inschrijving

Inschrijven voor de beurs kan online via de website van SIÑAL. U kunt dan de optie ‘Netherlands Pavilion Package’ voor 890 euro aanklikken. Deze optie lijkt minder uitgebreid dan het in deze brief beschreven pakket, maar dit is met de organisatie van SIÑAL afgesproken (het bezoek naar Pomacle-Bazancourt en het diner van 19 mei wordt u door Ministerie EZ aangeboden). De SIÑAL organisatie informeert de ambassade direct over uw deelname. De plaatsen in het gezamenlijke Hollandeiland zijn beperkt. Deelnemers worden geaccepteerd in volgorde van inschrijving.

Innovatieprijzen!

Wij moedigen de Nederlandse bedrijven daarnaast van harte aan om zich (gratis) in te schrijven voor het meedingen naar de innovatieprijzen, die tijdens de beurs uitgereikt worden. Daarbij kan het gaan om een product, een opstelling, een systeem of een dienst. Dit kan tegelijkertijd met het inschrijven voor de beurs. Mocht uw bedrijf in de prijzen vallen, dan levert u dat extra aandacht op in de Franse vakbladen.

Mocht u vragen hebben over deze activiteit dan kunt u mailen naar polo@twa-fr.nl

Meer informatie over de Franse biobased economy.