Biobased delegatie naar Frankrijk voor SIÑAL in mei 2014

Biobased mkb en kennisinstellingen met interesse in Frankrijk?

De Nederlandse ambassade in Parijs organiseert op 19, 20 en 21 mei 2014 een delegatie naar de Siñal, een evenement met matchmaking voor bedrijven en kennisinstellingen actief op het terrein van de biobased economy. Hieronder meer informatie over de reis.

Voor meer informatie, neem gerust contact op: polo@twa-fr.nl

Frankrijk is een belangrijke speler op het gebied van BBE

Met 18 miljoen hectare landbouwareaal is Frankrijk het grootste landbouwland in de EU. Frankrijk is ook het grootste akkerbouwland in de EU en het vierde bosbouwland in de EU. Kortom, een land waar landbouwgrondstoffen, dus biomassa, volop aanwezig zijn. Noord-Frankrijk – regio’s Picardië en Champagne-Ardenne –is met ruim 3 miljoen hectare één van de belangrijkste akkerbouwgebieden. Het gebied is koploper met de productie van luzerne, gerst, hennep, zetmeelaardappelen en eiwitgewassen en tweede producent van koolzaad, suikerbieten, tarwe en consumptieaardappelen.

Een volledig overzicht van de biobased economy-ontwikkelingen in Frankrijk, opgesteld door de Ambassade Parijs is beschikbaar via deze link.

SIÑAL

Als concrete opvolging van de infobijeenkomst in Utrecht, wordt gesproken over de organisatie van een Nederlandse bedrijvendelegatie naar Noord-Frankrijk ten tijde van de beurs/B2B evenement, SIÑAL EXHIBITION 2014, op 20 en 21 mei 2014 in Châlons-en-Champagne. Châlons ligt midden in het grote akkerbouwgebied van Champagne-Ardenne, waar eveneens het innovatiecluster IAR – focus op valorisatie van landbouwgrondstoffen met als toepassingsgebieden agromaterialen, biomoleculen, bio-energie en bio-ingrediënten – is gevestigd. 

  • SIÑAL is een belangrijke beurs waarvoor toenemende belangstelling bestaat. Deelname door veel Frans MKB, met ‘biobased’ activiteiten.
  • Door de Nederlandse delegatie is er voor het eerst dit jaar tijdens SIÑAL een substantiële bijdrage vanuit het buitenland.
  • Tijdens de beurs zal veel gelegenheid zijn om ‘B2B’ contacten te leggen met (Franse) bedrijven, zowel via de expositie alsook d.m.v. matchingbijeenkomsten.

De Ambassade Parijs neemt het voortouw om een Nederlandse bedrijvendelegatie naar SIÑAL 2014 te concretiseren.
Verschillende opties worden momenteel bekeken om dit bezoek inhoud te geven o.a. :

–          Bezoek aan SIÑAL ter oriëntatie op de Franse BBE markt

–          Deelname aan het onderdeel “matchmaking” van het B2B-programma van SIÑAL

–          Deelname aan workshops (congres) georganiseerd door SIÑAL

–          Workshop vanuit de Nederlandse delegatie om Franse bedrijven te informeren over BBE in Nederland

–          Organisatie van een Holland Ontvangstruimte met een stand voor elke Nederlandse deelnemer

–          Bezoek aan het bioraffinagecluster te Pomacle-Bazancourt

Interesse?

Mocht u geïnteresseerd zijn in deelname aan de Nederlandse bedrijfsdelegatie ten tijde van de SIÑAL EXHIBITION, dan kunt u een mail sturen naar polo@twa-fr.nl. Graag in het e-mailbericht vermelden welke van de opties u aanspreken.