Groene kansen in Frankrijk?

Op 28 november vond in Utrecht een bijeenkomst plaats voor het Nederlandse bedrijfsleven geïnteresseerd  in de biobased economy (BBE) ontwikkelingen in Frankrijk. De bijeenkomst was een initiatief van de Nederlandse ambassade Parijs i.s.m. AgentschapNL.
Landbouw- en innovatiemedewerkers van de ambassade gaven een overzicht van de bbe-ontwikkelingen, de rol van de Franse overheid en de Pôles de compétitivité (IAR en Axelera).

Ze schetsten een beeld van de belangrijke spelers in dit domein zowel vanuit de landbouw als ook uit de chemiehoek. De bijeenkomst werd door een 20-tal bedrijven en organisaties bezocht. Een overzicht over de BBE van Frankrijk werd aan de deelnemers verstrekt en is binnenkort via verschillende kanalen (waaronder deze blog) voor geïnteresseerden beschikbaar.

SIÑAL
Als concrete opvolging van deze bijeenkomst werd gesproken over de organisatie van een bedrijvendelegatie naar Noord Frankrijk ten tijde van de SIÑAL 2014  (op 20 & 21 mei 2014 in Châlons-en-Champagne). De SIÑAL is een voor het bedrijfsleven, actief op het gebied van biobased, interessant en toenemend belangrijk evenement. In de vorm van workshops komen technische onderwerpen aan de orde en is er veel gelegenheid om ‘business-to-business’ contacten te leggen, zowel via de expositie alsook d.m.v. matchingbijeenkomsten.

De deelnemers aan deze bijeenkomst op 28/11 zien goede perspectieven in de Franse BBE markt en de Ambassade Parijs neemt het voortouw om een bedrijvendelegatie aan SIÑAL 2014 te concretiseren. Deelname staat uiteraard open voor elk Nederlands bedrijf actief in deze sector. Begin 2014 volgen hierover meer gegevens.

Meer informatie over SIÑAL EXHIBITION / International Business Meetings for non-food applications of agricultural resources 

Contact: Joannette Polo, IA Netwerk Parijs  polo {at} twa-fr.nl