Toulouse test snelle oplaadpunten met interne opslageenheid

Frankrijk Ambassade Parijs

Toulouse test vier snelle oplaadpunten waarmee 80% van de accu’s van elektrische auto’s in 25 à 30 minuten kan worden opgeladen.

Snelle oplaadpunten leiden tot enorme pieken in het elektriciteitsverbruik, maar dit nieuwe oplaadpunt haalt slechts 30 kW uit het elektriciteitsnet. De overige energie wordt gehaald uit een interne opslageenheid die wordt geladen als de auto niet wordt gebruikt. Dankzij deze interne opslageenheid wordt slechts 20% van het opladen direct door het elektriciteitsnet geleverd. Hierdoor worden de pieken in het elektriciteitsverbruik zoveel mogelijk vermeden.

De prijs van deze oplaadpunten is aanzienlijk hoger dan het klassieke snelle oplaadpunt: 40.000 à 50.000 euro i.p.v. 25.000 , maar dit systeem heeft het voordeel dat het functioneert met een goedkoper elektriciteitsabonnement van 36 kW. Met het verschil in abonnementskosten kunnen de kosten voor dit oplaadpunt in tien jaar worden terugverdiend, aldus de groep Cahors, fabrikant van elektrisch materiaal die de oplaadpunten heeft geïnstalleerd. Het…

View original post 42 woorden meer