Nederlands paviljoen op Pollutec Horizons Parijs, 3-6 december 2013


Vijfentwintig Nederlandse bedrijven exposeren dit jaar op Pollutec Horizons in Parijs.

De vakbeurs Pollutec Horizons, van 3 t/m 6 december in Parijs, is Europa’s enige eco-technologie evenement in 2013. Het is een belangrijke mijlpaal op weg naar milieu- en energieveranderingen. Pollutec Horizons trekt een steeds breder vakpubliek op de gebieden cleantech, water, duurzame energie. Bovendien positioneert de Pollutec Horizons zich als één van de meest belangrijke evenementen voor ‘de duurzame stad’.  


Nederlands paviljoen
Dit jaar is Nederland aanwezig met een klein paviljoen, georganiseerd en ondersteund door de Nederlandse ambassade in Parijs. Eén bedrijf neemt deel aan dit paviljoen namelijk DB Technologies BV en vier bedrijven op dit paviljoen zullen vertegenwoordigd worden door de Nederlandse Ambassade : Ecosmart BV, ESEP Environmental Technologies, HOST BV en HYDRA TECH MATERIAL HANDLING & SERVICES BV.

In totaal zijn er op Pollutec Horzions 25 Nederlandse bedrijven als exposant aanwezig, waaronder Knapzak, Bollegraaf, Paques en Tencate Geosynthetics.


POLLUTEC
De Pollutec Horizons is een algemene beurs waar alle thema’s aan bod komen op het gebied van eco-technologie, energie en duurzame ontwikkeling: luchtkwaliteit, recycling, afvalbehandeling, waterzuivering en -besparing, instrumentatie, energie efficiëntie, het omzetten van afval in energie, risicomanagement, het behoud van biodiversiteit, maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen en verantwoord inkopen. Al deze facetten worden benaderd vanuit het oogpunt voor onderzoek en innovatie. 

Meer dan ooit vormt de Pollutec Horizons een internationaal platform voor ontmoetingen en is tevens een kweekvijver voor nieuwe innovaties en technologieën in snelgroeiende sectoren als biogas, eco-engineering of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tegelijkertijd staan drie grote transversale thema’s in de schijnwerpers: de duurzame stad, duurzame industrie en, voor de eerste keer, ziekenhuizen en duurzame ontwikkeling.

Green Business Meetings door European Enterprise Network (EEN)
De ‘Green Business Meetings’, georganiseerd door het Franse en Nederlandse ‘Enterprise Europe Network’ en de KvK Parijs, zijn BtoB match makings meetings voor het MKB. Een delegatie Nederlands MKB zal hieraan deelnemen.

European Enterprise  Netwerk en KvK Parijs
European Enterprise Netwerk en KvK Parijs


Innovatie cleantech en de grote veranderingen in duurzame ontwikkeling
Tijdens de vier de beursdagen onthult de Pollutec Horizons de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatieve oplossingen voor verschillende milieu- en energiesectoren.

De aangekondigde productintroducties volgen de trends van 2013: verbeterde kennis, verbeterd management, verbeterde productie en verbeterde verwerking. Bezoekers van de beurs kunnen honderden ecologische innovaties ontdekken op de stands van individuele exposanten en in de collectieve paviljoens. In de beursruimte ’Ecotech Village’ bevinden zich dertien Franse competitieclusters (Pôles de Compétitivité) gespecialiseerd in eco-technologieën en met innovatieve start-ups. In de ‘Space Village’ worden alle voordelen van ruimtetechnologie voor het milieu gepresenteerd via organisaties zoals de CNES (Franse ruimtevaartorganisatie), de IRSTEA (Frans onderzoeksinstituut voor milieu en agro-technologie en wetenschappen) en de CETE Zuid-Oost (Centrum van Studies naar Techniek en Apparatuur in Frankrijk). Het ‘Future Techniques Forum’ kijkt naar het toekomstige investeringsprogramma van de ADEME (Frans Agentschap voor Energie en Milieubeheer) en laat de winnaars van de Innovatieve Milieutechnieken hun onderzoeksresultaten presenteren. De zakelijke ‘LeCleantech’ ontmoetingen zijn bestemd voor jonge bedrijven en investeerders, waar gedurende twee dagen conferenties en pitch sessies worden georganiseerd voor start-ups en MKB’s die betrokken zijn bij de duurzame stad en energietransitie. En tenslotte worden er zeven onderscheidingen en prijzen tijdens de beurs uitgereikt en ontvangt de Pollutec Horizons voor het eerst de winnaars van de ‘Pierre Potier’ en de ‘ChemStartup 2013’ (scheikunde)prijzen, evenals de winnaars van de ‘Genopole’ wedstrijd (biotech).


De duurzame stad, industrie en ziekenhuis: belangrijke onderwerpen tijdens de beurs
De Pollutec Horizons 2013 legt speciale nadruk op drie thema’s, die allen worden benaderd in het teken van innovatie, te weten:

–          Geïntegreerd stadsmanagement ( Sustainable City Focus),

–          Het verbeteren van fabrieksprestraties (Sustainable Industry Focus) en

–          Duurzame ontwikkeling in medische zorginstellingen (Hospitals and Sustainable Development Focus).

Als onderdeel van de Sustainable City Focus verwelkomt de vakbeurs Vivapolis, het nieuwe overkoepelende merk voor internationale activiteiten van verschillende Franse marktspelers die betrokken zijn bij stedelijk beheer.


Pollutec Horizons: toegang tot alle wereldmarkten
Als wereldwijd trefpunt voor vraag en aanbod met betrekking tot duurzame ontwikkeling, telt de Pollutec Horizons 2013 al dertig landen via individuele stands of landenpaviljoens, zoals Argentinië, België/Wallonië, Nederland, Canada, China, Duitsland/Beieren, Japan en Zuid Korea. Een opvallende ontwikkeling dit jaar is het grote aantal internationale deelnemers van de beursruimte ‘Biogas Village’, wat het belang van deze sector onderstreept. Tevens zijn er ook veel exposanten in de sector luchtkwaliteit.

Het eregastland van de Pollutec Horizons 2013 is Zuid Korea, in korte tijd de 15e  wereldmacht geworden, dat beschikt over een dynamische economie gericht op buitenlandse handel en zeer betrokken is bij duurzame ontwikkeling. Twee gezamenlijke paviljoens, een officiële delegatie en speciale evenementen worden georganiseerd in samenwerking met de KEITI en de KEPA¹). Ook zijn er delegaties uit China, India, Thailand en Vietnam evenals delegaties uit andere werelddelen, zoals Oost-Europa (Polen en Servië), Afrika (Soedan en de Nijldelta), en Latijns-Amerika (Argentinië, Chili, Paraguay en Uruguay).

Vanaf de televisiestudio van de beurs wordt een TV uitzending gemaakt gewijd aan de groene economie  en zakelijke mogelijkheden in Brazilië.

¹ ) Korea Environmental Industry & Technology Institute and Korean Environmental Preservation Association

 

Pollutec Horizons

Internationale vakbeurs voor cleantechs, energie en duurzame ontwikkeling

van 3 t/m 6 december 2013 in het expositiecomplex Paris Nord Villepinte, Parijs, Frankrijk

www.pollutec.com

 

Contact Nederlandse Ambassade

Sheila de Ridder, sheila-de.ridder@minbuza.nl


Bron
Persbericht Promosalons Nederland
Website Pollutec Horizons


Informatie en contact in Nederland
In Nederland wordt de Pollutec Horizons 2013 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel: 020-4620020, email: info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot bezoek aan de beurs. Promosalons Nederland beschikt over inschrijfdossiers, uitnodigingen, reis- en verblijfmogelijkheden, marktinformatie, enz.