Nederlands team TU Delft bij Solar Decathlon 2014

Door Wouter Trompert, Nederlandse Ambassade Parijs, CWF 2014-project

Solar Versailles
SDE Versailles 2014

Solar Decathlon 2014

Op woensdag 6 november 2013 vond de tweede workshop plaats ter voorbereiding op de Solar Decathlon 2014, dat komend jaar door Frankrijk wordt georganiseerd. Tijdens deze officiële bijeenkomst werd de Solar Decathlon officieel gelanceerd, door Cecile Duflot (Ministre de l’Egalité des territoires et du Logement) en François de Mazières (Maire de Versailles) waar de Solar Decathlon in 2014 plaatsvindt.

Construction World Forum, Parijs, juli 2014

De Solar Decathlon zal de afsluiting vormen van de tweedaagse internationale top over de bebouwde omgeving van de toekomst, het Construction World Forum 2014 (CWF 2014 Paris), georganiseerd door het Franse onderzoeksinstituut voor de bouw CSTB (Centre Scientifique et Technique du Bâtiment), TNO Built Environment and Geosciences, BBRI (Belgian Building Research Institute) en de CiB (International Council for Building) met de ondersteuning van de Nederlandse Ambassade.

Namens de Nederlandse Ambassade waren Eric van Kooij en Wouter Trompert aanwezig. Tijdens de bijeenkomst is kennis gemaakt met de vertegenwoordigers van de Nederlandse inzending van de TUDelft voor de Solar Decathlon 2014. Het Nederlandse Prêt-à-Loger-team van de TUDelft richt zich voornamelijk op de bestaande bouw, een belangrijke bouwopgave in Europa. Door een toevoeging van een tweede huid over de bestaande bouw zijn zij in staat de energie-presaties te verbeteren. Met deze toevoeging kunnen de emotionele waarde en het cultuurgoed bewaard worden, zonder dat er sloop aan te pas moet komen.

Als afsluiting van de bijeenkomst presenteerden Cecile Duflot en  François de Mazières de ambities voor de Franse Solar Decathlon 2014 en was er gelegenheid voor de pers om foto’s te maken.

Solar Dectahlon Meeting Parijs 6 november 2013, Eric van Kooij, Cecile Duflot, Minister van Huisvesting
Solar Dectahlon Meeting Parijs 6 november 2013,
Eric van Kooij, Cecile Duflot, Minister van Huisvesting

Twitter: @SDE2014

Pers:

Officiële site SDE; Cécile Duflot lance le concours; Le Parisien, 7 november 2013; 20 logements futur dans le parc de Versailles, Les Eschos, 7 november 2014