Franse regering wil “rollende snelweg” verder ontwikkelen

Frankrijk Ambassade Parijs

Ter ondersteuning van de ontwikkeling van het vrachtvervoer per spoor heeft de Franse regering besloten om in 2016 een nieuwe “rollende snelweg” te openen tussen Dourges (bij Lille) en Bayonne (Zuidwest Frankrijk). Daarnaast zal de al bestaande “rollende snelweg” tussen Bettembourg (Luxemburg) en Perpignan in 2015 worden doorgetrokken naar Noord-Frankrijk (Calais).

De plannen voor deze twee projecten bestonden al lange tijd, maar gezien de zeer moeilijke start van de lijn Bettembourg-Perpignan wilde de vorige regering ze niet ten uitvoer brengen. In 2012 was de Rekenkamer nog van mening dat dit concept economisch en financieel gezien moeilijk rendabel te maken is.

Zonder subsidie van de Staat lijkt het erop dat dit vervoersconcept geen overlevingskansen heeft, maar volgens de Franse transportminister is geen enkele infrastructuur zonder subsidie rendabel.

In het kader van het milieubeleid, gelooft de Franse regering nog steeds in de ontwikkeling van deze specifieke vrachtlijnen die moeten zorgen voor een…

View original post 403 woorden meer