Eindresultaten Predit 4: research- en innovatieprogramma voor transport

Frankrijk Ambassade Parijs

De vierde editie van het interministerieel programma voor onderzoek en innovatie in transport over land van de Franse overheid, Predit, is begin oktober afgesloten met een bijeenkomst waarin de eindresultaten werden gepresenteerd. In het totaal heeft het programma meer dan 1.000 projecten gefinancierd. Het vervolg van Predit 4, dat in principe volgend jaar van start gaat, heeft als belangrijkste prioriteit het zichtbaar maken van het overheidsbeleid.

Inhoud

  • Overzicht Predit 4
  • Modal shift in het goederenvervoer
  • Hybride voertuigtechnieken
  • Duurzame mobiliteit, ongelijk vervoersaanbod
  • Selectie bekroonde projecten
  • Vervolg Predit 4

Overzicht Predit 4
Predit 4 is de vierde editie van een gezamenlijk programma van drie Ministeries (milieu en transport, onderzoek, industrie) en drie financieringsagentschappen (ANR, ADEME, Bpifrance). Het omvat de periode 2008-2012 en werd met een jaar verlengd.

Predit is een platform waar overheid, industrie en wetenschappers samenwerken. Het was de bedoeling om hier ook de lokale overheden bij te betrekken maar dat…

View original post 2.035 woorden meer