Frans-Nederlands innovatieseminar over fotonica

De Nederlandse Ambassade in Parijs organiseert op woensdag 25 september 2013  een Frans-Nederlands innovatieseminar over fotonica: Photonics for the Future.

Fotonica is een veelbelovende technologie waarin het op een slimme manier gebruik maken van licht centraal staat. Het is een zeer divers vakgebied, dat gaat van zonnecellen tot medische beeldvorming, en van glasvezelkabels tot LED-verlichting. Door de Europese Commissie is deze technologie aangeduid als Key Enabling Technology (KET).

De twee hoofdthema’s van het seminar zijn geïntegreerde fotonica en medische toepassingen van de fotonica. In Nederland is er veel expertise aanwezig, zeker op het gebied van geïntegreerde fotonica en medische toepassingen.  Het Nederlandse onderzoek en bedrijfsleven hebben hierin een goede naam.

In Frankrijk is een aantal industrieën waarin fotonica een belangrijke rol speelt goed vertegenwoordigd. Vooral in de telecommunicatie, en de industrie rondom defensie, lucht- en ruimtevaart is veel fotonica aanwezig. Bovendien is de verwachting dat het aandeel van fotonica hierin de komende jaren explosief zal groeien.

Dit biedt goede kansen voor zowel Frankrijk als Nederland. De Nederlandse expertise sluit goed aan bij de Franse activiteiten. Tijdens dit seminar zullen mogelijkheden tot verdere samenwerking worden onderzocht.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen aan info [at] twa-fr.nl