Europe meets Biobased business in Parijs: ‘Plant Based Summit’, 19-21 november 2013

Plant Based Summit, 19-21 november 2013, Parijs
Plant Based Summit, 19-21 november 2013, Parijs

Bent u actief in de biobased business?

Dan is de Plant Based Summit the place to be. Dit evenement vindt plaats van 19 tot 21  november in Parijs, het is een grote Europese conferentie en expo m.b.t. biobased producten,  diensten en beleid. Het congresgedeelte met bijzonder gevarieerd programma vindt plaats op dinsdag 19 en woensdag 20 november 2013. Op donderdag 21 november staat een viertal technische bedrijfsbezoeken op het programma aan vier key players van de Franse biobased economy: Roquette, Arkema, Sofiprotéol en ARD.

Partners

Hoofdorganisator is de Association de Chimie du Végétal, ACDV, de biobased subgroep van de branchevereniging voor de chemie. Partners van het evenement zijn Roquette, Solvay, Arkema, ARD, Braskem, Chimex, Salveco. Maar ook bedrijven als Global Bioenergies, BASF, Tereos en de Nederlandse BioProcess Pilot Facility BPF uit Delft hebben zich met het evenement geassocieerd.

Programma

Het programma ziet er gevarieerd, internationaal en businessgericht uit met onderwerpen als biobased materialen, composieten en monomeren,  biobased consumentenproducten, Europese biorefineryprojecten, best practices in publiek-private projecten, regelgeving en beleid of ook financiering voor opschaling van productie. Nederlandse sprekers zijn vooralsnog Hans van Leeuwen, BioPocess Pilot Facility Delft, Richard Gosselink over het Europese BioCore-programma, Wageningen Food and Biobased Research, Stefaan de Wildeman, DSM, Nathan Kemeling, Avantium en Roel Bol namens het ministerie van Economische Zaken.

Donderdag 21 november: bedrijfsbezoeken naar Roquette, Sofiprotéol, ARD en Arkema

Interessant is dat op donderdag 21 november vier bedrijfsbezoeken plaats vinden naar Arkema, ARD, Roquette en Sofiprotéol, een unieke kans om een kijkje te nemen bij deze Franse partijen. De inschrijving hiervoor is inbegrepen bij de congreskosten.

Meer informatie: Plant Based Summit.

Voor contacten met Franse bedrijven of kennisinstellingen kunt u zich wenden tot IA-Parijs: polo@twa-fr.nl