Nederlands-Frans seminar Waste2Value

Het Economisch Cluster van de Nederlandse Ambassade in Parijs organiseerde op dinsdag 28 mei 2013 het Nederlands-Franse seminar Waste2Value met als thema de circular economy. Zo’n 60 vertegenwoordigers van Nederlandse en Franse kennisinstellingen, bedrijven en overheid wisselden kennis en ervaring uit over hergebruik en terugwinnen van met name metalen uit afval.

De dag werd geopend door de Nederlandse ambassadeur, Ed Kronenburg, die de aanwezigen welkom heette. Hij gaf iets later een kort interview (klik hier) over het belang en de onontkoombaarheid van een circular economy. Dagvoorzitter was de heer Freek C.A.A. van Eijk, Director Communication & Public Affairs bij SITA Northern Europe Waste Services. Hij benadrukte het economische belang (klik hier) en het aantal arbeidsplaatsen verbonden aan de circular economy. Later kwamen vertegenwoordigers van Nederlandse en Franse bedrijven als BRGM, Rhodia Rare Earth Systems,  Ewam, SITA France, Inashco, TerraNova, Resteel, MagPie-Polymers en kennisinstellingen als de TU Delft aan het woord. Christian Thomas van TerraNova (klik hier) legde uit dat ons afval goud waard is, letterlijk.

Waste2Value Parijs
Een volle zaal bij het Nederlands-Franse seminar Waste2Value