Franse Studiebeurzen 2013-2014

Een jaar studeren in Frankrijk“Bourses d’excellence Descartes”

De Franse ambassade in Nederland en de partnerondernemingen bieden studenten ieder jaar de mogelijkheid een beurs aan te vragen om hun academische opleiding in Frankrijk voort te zetten.

Wie?
Studenten die minimaal beschikken over een Nederlands bachelordiploma (of dat behalen voor september 2012) en in Frankrijk een master willen volgen of een doctoraat willen beginnen. Iedere discipline komt in aanmerking (geologie, geesteswetenschappen, economische en sociale wetenschappen, kunst, recht, biologie, wiskunde, scheikunde, informatica, politicologie…).

Hoeveel?
De hoogte van de toegekende beurs ligt tussen €615 en €770, afhankelijk van het studieniveau, en voor een duur van maximaal tien maanden. De status van beursstudent biedt eveneens dekking van kosten voor de sociale verzekering en vergoeding van het collegegeld in geval van een studie aan een universiteit.

Hoe?
De selectie van de kandidaten geschiedt in eerste instantie op basis van het dossier, vervolgens tijdens een gesprek. De voornaamste selectiecriteria zijn een uitmuntend studieverloop, de motivering om in Frankrijk te gaan studeren, en de persoonlijke eigenschappen van de student. Kennis van de Franse taal is geen vereiste.

U kunt het aanmeldingsformulier downloaden op www.ambafrance-nl.org/Franse-studiebeurzen.

Uiterste datum voor het indienen van het dossier: 17 mei 2013.

Meer informatie?

Joachim HUET

020 531 95 46 – joachim.huet@diplomatie.gouv.fr

Espace CampusFrance – Mediatheek van Institut français – Maison Descartes:

Inlichtigen over studeren in Frankrijk en over studiebeurzen.

Mediatheek van Institut français – Maison Descartes, Vijzelgracht 2A – 1017 HR Amsterdam

020 531 95 18

Facebook : www.facebook.com/CampusFranceNetherlands
LinkedIn : nl.linkedin.com/in/campusfrancenetherlands