Frans-Nederlands seminar ‘Lightweight Materials for Automotive and Aeronautics Applications’, donderdag 14 februari 2013 in Parijs

Donderdag 14 februari a.s. vindt in Parijs het Franse-Nederlands seminar ‘Lightweight Materials for Automotive and Aeronautics Applications’ plaats. Franse en Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen krijgen de gelegenheid om hun technologie en innovatie op het gebied van materiaaltechnologie (composieten en metalen) voor de luchtvaart- en automotivesectoren aan hun collega’s uit het andere land te presenteren.

Frans-Nederlands seminar Lightweight materials for automotive and aeronautics applications, Parijs, 14 februari 2013
Frans-Nederlands seminar ‘Lightweight materials for automotive and aeronautics applications’, Parijs, 14 februari 2013

Uit Nederland zijn als spreker of panellid te gast Fokker, Akzo Nobel Aerospace Coatings, Brabant Alucast, Ten Cate Advanced Composites, TPRC, TU Delft, Airborne Composites en Tata Steel. Uit Frankrijk krijgen als spreker of panellid het woord Airbus,  Renault en PSA, de clusters iDforCAR en EMC2 en de kennisinstellingen Mines ParisTech en CIRIMAT.
De dag wordt ingeleid door vertegenwoordigers van beide overheden: Jasper Wesseling, plaatsvervangend directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie van het ministerie van Economische zaken en Marc Rohfritsch, hoofd van de afdeling materialen en procedé’s van de toekomst van het directoraat-generaal Concurrentiekracht, Industrie en Diensten van het Franse ministerie van Industrie.
Dagvoorzitter is Michel Peters, CEO van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Laboratorium NLR.

Het evenement is georganiseerd door het IA-kantoor Parijs van het Innovatie Attaché netwerk. Ambassadeur Ed Kronenburg is gastheer.
Deelname is uitsluitend op uitnodiging.