Pacte PME: 470 miljoen extra opdrachten voor mkb in 2011

Een toename van vijftien procent van het aantal aan het mkb gegunde aankopen, goed voor een toename van 470 miljoen euro in 2011, maar minder nieuwe grote bedrijven die lid werden van het Pacte PME dan men aanvankelijk gehoopt had. Dat zijn de belangrijkste resultaten van de eerste achttien maanden van de stichting Pacte PME.

Eind maart, anderhalf jaar na de oprichting, maakte de stichting zijn eerste resultaten bekend. Het Pacte PME is de Franse invulling van de Amerikaanse SBA. Het doel is om grote opdrachtgevers ertoe aan te zetten meer gebruik te maken van en samen te werken met het innovatieve mkb. TWA Parijs publiceerde onlangs een artikel over het functioneren van het Pacte PME, klik hier voor deze publicatie.

Het Pacte PME telt momenteel 54 grote bedrijven onder zijn leden. Het streven is om er een honderdtal te hebben. Onlangs nog werden zeven nieuwe grote opdrachtgevers lid: Aéroports de Paris, BNP Paribas, Crédit Agricole, ONET, SPIE, Suez Environnement en Veolia.
“Het feit dat er banken en andere dienstenaanbieders aanhaken is een teken dat er een omslag gaande is en dat er binnenkort een nieuwe stroom leden bijkomt”, aldus Fabrice Brégier, Algemeen Directeur van Airbus en voorzitter van Pacte PME. Ook de grote verzekeringsmaatschappij Allianz maakte bekend op korte termijn lid te willen worden van het Pacte PME.

Fabrice Bregier geeft aan via het Pacte PME naar een op privaat initiatief gebaseerde Small Business Act in Frankrijk toe te willen.

Bron: Bilan positif pour Pacte PME, L’Usine Nouvelle, 30 maart 2012