Big Brother is watching…your coffee!

In het Franse dagblad Les Echos verscheen op 21 februari 2012 het bericht dat het Zwitserse Nespresso en de Franse telecomgigant Orange een contract hebben afgesloten om de Nespresso’s voor professioneel gebruik van een simkaart te voorzien en aan te sluiten op het worldwideweb. Zo kan de machine de fabrikant waarschuwen bij (dreigende) technische storingen en het opraken van uw voorraad capsules. Voordeel voor de fabrikant: grotere efficiëntie bij de inzet van technici voor reparaties én de automatische bestellingen. Voordeel voor Orange: een belangrijke nieuwe stap op de markt van M2M, waar het vorig jaar al een groot contract met Véolia tekende voor intelligente watermeters. Orange is vier jaar actief in de M2M en gaf vorig jaar 2,5 miljoen SIMkaarten hiervoor uit. Streefcijfer voor de telecomprovider is meer dan 10 miljoen slimme SIMs per jaar in 2015.

Nooit meer zonder koffie!